Valmistautumista kurssille - Aurinkoinen Barcelona!

Aamulla suunnistin jälleen Barcelonan katuja kohti Neurosalud Barcelonan klinikkaa. Olin hieman ajoissa ja ehdin ottamaan muutaman kuvan matkan varrelta. Rambla del Poblenou on kaunis Torre Agbarilta aina meren rantaan asti, läpi kaupungin vilskeen, kulkeva puistomainen tie. Toinen otos on Avenida Diagonalilta, joka kulkee ilmeisesti läpi Barcelonan ohittaen myös Torre Agbarin. Eli ”kompassi” toimii jälleen hyvin J




Tänään pääsin jo hieman osallistumaan terapiaankin. Eilen tapaamani mies, jolla ataksia, pyöräili myös tänään terapiaan. Hän oli kuskannut jo poikansa päivähoitoon pyörällään ja saapui sitten klinikalle. Terapiassa kerroin kollegalle muutamia itse hyväksi kokemia rintarangan liikkuvuutta lisääviä ja rangan jäykkyyttä helpottavia harjoitteita. Kerroin myös että usein helpottavat myös tasapaino- ja suojareaktioita kun liikkuvuus lisääntyy. Ja tämä oli yksi kuntoutujan ongelmista. Kuntoutuja tykkäsi ja terapeuttikin näki harjoitteiden lievittävän jäykkyyttä, lisäävän liikkuvuutta ja helpottavan keskilinjan löytymistä ja vartalon symmetriaa. INN-kurssin opit siis tiukasti korvien välissä viime keväältä ja ne sopivat hyvin myös Bobath-konseptin lisäksi terapiaan. Katsotaanpas kuinka käy huomenna kun mennään Bobath –konseptin alle ja tiukasti ”hands on”!

Raquel (yksi terapeuteista) sanoi ettei tiedä muuta tapaa tehdä terapiaa kuin hands on. No niinpä – onhan hän tehnyt sitä jo usean vuoden ajan koko ajan syventäen osaamistaan. Itsellä paljon laajempi kattaus koulutusta ja monipuolinen asiakaskunta, joten syventymisen aika taitaa olla nyt. Huomenna alkaa siis tiukka oppimismatka Lynne Fletcherin opissa: Clinical Reasoning and Specificity of Handling.

Meinasi aivan unohtua... Kuntoutujien terveiset Suomesta tulivat! Mahtavia kuulumisia ja saavutuksia jokaisella. Tiukasti ovat harjoituksia tehneet ja kävelytavoitteet jo lähes saavutettu. Jotain pientä remppaakin ollut, mutta fiksuja kun ovat, osaavat huolehtia itsestään. Lievää nurinaa tuli kun lääkäri hieman toppuutteli harjoittelussa. Totesinkin, että ylikunto voi koetella meitä kaikkia ... :) Upeaa saada tehdä töitä näiden sankareiden kanssa. Isoin asia kuntoutumisen kannalta on kuitenkin se mitä itse tekee ja nämä sankarit tekevät sen innosta puhkuen! Terveiset siis heille vielä tätäkin kautta.

Iltapäivällä klinikalta lähtiessäni ajattelin, että varmaan olisi hyvä käydä edes pikaisesti poikkeamassa rannalla kun täällä ollaan. Rannalla kiva puistoalue ennen varsinaista hiekkarantaa. Puistoalue myös rauhoittaa isojen teiden pauhun rantaan tullessa. Rannalla siis käyty ja jäätelö syöty. Sitten vielä pieni piipahdus altaan reunalle loikoilemaan, jonka jälkeen valmistautumaan tuleviin päiviin.


Adios Amigos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Miks me ollaan kiinnostuneita siitä ns. paremmasta puolesta avh-kuntoutujilla?

EI IKINÄ

Päivitys - Bobath lähestymistapa neurologisessa kuntoutuksessa